5 redenen waarom je nu moet investeren in vastgoed

De voorbije maanden is er al heel wat geschreven over het feit of beleggen in vastgoed nu interessant is, of juist niet. Zeker naar aanleiding van de steeds verder dalende rente bij de meeste spaarboekjes, gaan heel wat mensen op zoek naar een alternatief waardoor hun geld toch nog wat zou kunnen opbrengen. Investeren in vastgoed is volgens veel mensen dan ook de ideale oplossing. Maar is dat ook zo? Wij zochten het uit!

Goedkope hypothecaire kredieten

Een groot voordeel waarvan je momenteel kunt genieten wanneer je beslist om te investeren in vastgoed, zijn de goedkope hypothecaire kredieten. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om bijvoorbeeld slechts 10 procent eigen middelen in te brengen en de rest te laten financieren door jouw bank.

Geen belastingen

Wie ervoor kiest om te investeren in vastgoed, zal al gauw merken dat je van heel wat leuke voordelen kunt genieten die de overheid jou geeft. Zo hoef je op de meerwaarde van een privé-investering geen belastingen te betalen indien je het pand langer dan 5 jaar in je eigen portefeuille houdt.

Meer inkomsten dan kosten

Iemand die thuis is in de vastgoedwereld, zal weten dat iedereen die op een verstandige manier investeert in vastgoed, al snel inkomsten kan genereren. Je kan zelfs zodanig veel inkomsten genereren, dat je inkomsten vaak hoger zijn dan de kosten. Dit kan uiteraard alleen maar met een goede bezettingsgraad.

Veilige belegging

Het grote voordeel van vastgoed is dat het een belegging is die maar zelden de waarde verliest. Zeker wanneer je je huis of appartement goed onderhoudt, zal je merken dat de waarde van het vastgoed zelfs kan toenemen.

Rentabiliteit op lange termijn

In tegenstelling tot de traditionele spaarboekjes, biedt vastgoed wel de garantie dat het rendabel is op lange termijn. Zo kun je, op een veilige manier, je geld investeren en ervoor zorgen dat het opbrengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *